Analisis penuh kekayaan rosmah III (Beg tangan palsu)

| comments


Rosmah adalah mangsa, wanita suci yang baru memenangi gelaran first lady of shooping (FLOS) itu sebenarnya amat suci sekali budi pekertinya. tak percaya lihat sahaja perwatakannya, tuturkatanya dan cara pemakiannya, ilah gaya seorang isteri kepada perdana menteri yang mengamalkan "wasatiah".

Rosmah yang dianggap sebagai keajaiban dunia ke 24 kerana bijak menabung dari kecil mana mungkin akan membazirkan duit rakyat seperti yang dilaporkan oleh akhbar luar negara sebelum ini, mungkin akhbar berkenaan tersalah tulis agaknya. mungkin nilai sebenar yang dibelanjakan cuma $100 Dollar sahaja, mungkin editor itu tersalah taip la tu.. kah.kah.kah..

Dalam keadaan rakyat susah takkan tidak terfikir rosmah lebih baik duit tersebut diberikan kepada rakyat melalui skim BR1M (gula-gula pilihanraya), sekurang-kurangnya dapat membantu umnoapco yang sedang tersepit nazak sekarang,hey, rosmah bukan calang-calang orang tau. rosmah lah yang selalu menasihati najib dalam mengurus tadbir negara.

Bukankah najib pernah minta rakyat belajar "bercimat" seperti apa yang dilakukan oleh isterinya dari kecil itu. jadi sudah tentulah akbar luar negara itu ada motif atau perasaan cemburu kepada rosmah, lagi pun mana ada akbar luar negara yang setelus akhbar milik umnoapco dinegara ini.

Hujah-hujah diatas sudah cukup membuktikan apa yang disiarkan oleh akbar itu fitnah semata, rosmah manusia paling suci dinegara ini, berbanding isteri perdana menteri yang lain, anda boleh nilai sendiri, bukankah rosmah selalu berkerja keras, bangun pagi dah ada di pejabat FLOM nya di seri perdana. masih tak percaya pada rosmah ke?

Rosmah ketika diminta  mengulas laporan sebuah akhbar luar negara (Sydney Morning Herald) yang melaporkan rosmah mansor membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney dua minggu lalu.

Rosmah dengan tulus dan ikhlas berkata "Semua itu karut, dibesar-besarkan secara liar dan tidak benar, Saya selalu menjadi mangsa,"


Apakah rosmah boros berbelanja ?, percayalah, beg tangan yang dipakai oleh rosmah itu adalah barang tiruan sebenarya, cincin berlian yang dipakai itu juga bukan permata asli, gelang, rantai dan segala perhiasan itu cuma salinan semula barangan perhiasan, tidak lebih dari itu.

Anda tertipu selama ini sebenarnya, perhatikan baik-baik baju yang dipakai rosmah, rosmah begitu pandai bermain ilusi, dia nampak begitu mewah sekali dengan apa yang dipakainya, tetapi semua itu dimiliki dengan tidak berbelanja besar, kerana pakai yangtiruan pun rakyat sudah kata asli.

Jadi, jangan merungut lagi, rosmah tidak bersalah, dia wanita yang sangat-sangat sangat  "suci sekali", dia hanya mangsa fitnah , kalau tak percaya lihat ke muka rosmah, anda pasti dapat lihat rosmah sebenarnya wanita yang sangat "zuhud" . kah..kah..kah..kah# Baca analisis penuh kekayaan rosmah lagi

Bahagian 1 - Analisis penuh kekayaan rosmah (Wajib baca)
Bahagian 2 - Analisis penuh kekayaan rosmah II (Rosmah nak saman?)
Bahagian 3 - Analisis penuh kekayaan rosmah III (Beg tangan palsu)
Bahagian 4 - Analisis penuh kekayaan rosmah IV (FLOS terkedu lagi)


Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit