CATITAN KANTOI MUKA SPECIAL BRANCH DI PADANG MERBOK!

| comments


Semalam ada sekumpulan anak muda ala anarkis berpakaian hitam menolak event ceramah yang  geng  PR adakan.

Apa yang mereka lakukan adalah menyanyi, bercakap, merintih dan menyampakan idealisme tersendiri.


Ini contoh idea yang dibawa oleh anak muda yang membangsatkan SPR ini.

Mereka membawa lagu-lagu seperti 'di mana dia abang SB saya", "SPR bangsat", "Taknak ceramah" dan lain-lain.


Ada sorang mamat kelam-kabut sibuk nak provok itu ini. Orang cerita pasal SPR, dia tiba-tiba hidup pas, hidup pas, BN lancau, BN sial. Hidup selangorkini la.

Kalau korang faham politik, mula-mula tengok korang akan rasa 'apa benda la mamat ni'?

Rupanya kantoi bila ternampak dia sedang berurusan dengan Polis masa berlaku pergelutan antara anak muda dan DBKL.

Ini muka mamat ni, sila perhati dan kalau terjumpa tolong kirim salam.

 Tengok betul-betul, yang berbaju Selangorkini, bermafla PAS dan memegang kamera. Ada bag kecil warna merah.


Lepas tu, akhir event selepas geng PR habis ceramah ramai yang mengerumuni khemah anak muda ala anarkis tu. 

Ramai yang tanya apa yang tanya tentang idea menarik ni. Mungkin ini pasal Malaysia belum capai tahap faham tentang Gerakan Masyarakat Sivil lagi.

Jadi, tiba-tiba ada sorang mamat kata kalau berani sangat angkat sejata pergi syiria lepas anak muda menerangkan idealisme yang mereka bawa.

Lepas tu mamat ni mengamuk, apa yang kami pelik dia cerita dia berjuang, anak miskin anak penoreh getah dan paling menakjubkan dia kata dia "ANAK BALING" Then, katanya perjuangan anak muda ini karut, mengarut, tak ikut jalan yang betul dan membuta-tuli. 

Katanya kalau ikut agenda parti ikut la cara yang elok.

Kah Kah Kah

"ANAK BALING" yang berjuangn ikut baling tak faham konsep non partisan? Betul ke bang? 

Tapi, macam mana "ANAK BALING" tak sokong gerakan non partisan?

Adakah anak muda ketika itu dah masuk PAS? adakah PKR dan ditubuhkan? 

Kantoi beb!

Kah Kah Kah!


TENGOK MAMAT BERKACA MATA!

ANAK MUDA JANGAN TAKUT MELAWAN!

PULANG BILA MENANG!

LAGI KENYATAAN MENGHASUT http://tulisananakmudamalaya.blogspot.com


Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok....
AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini

Share this article :

Catat Komen

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit