Pemegang Konsensi AES Boleh Untung Sampai RM700 juta Setahun.. Banyak tu.

| comments (1)

Rasanya ni la bisnes paling untung dekat negara nei , bisnes saman orang, makin banyak saman makin untung la gamaknya, makin untung makin la cepat kaya.

Perkara ni didedahkan oleh
Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng 

Kata beliau melalui pemasangan 831 kamera di seluruh negara, syarikat konsesi berkenaan – ATES Sdn Bhd dan Betap Tega Sdn Bhd – mampu mendapat balik modal mereka melalui pengagihan keuntungan daripada saman yang dibayar sehingga RM700 juta

Sekiranya RM5 bilion dikutip setiap tahun kedua-dua pemegang konsesi akan beroleh keuntungan RM80 juta di bawah peringkat pertama, RM270 juta di bawah peringkat kedua dan RM350 juta di bawah peringkat ketiga – jumlah lumayan sebanyak RM700 juta untuk kerja setahun,” kata Lim ketika Konvensyen DAP Wilayah Persekutuan di Ibu Pejabat DAP
 
Bukan sikit tu, kalau 2 tahun dah boleh dapat RM1.4 Billion, memang lepas tu ada sorang lagi la orang kaya kat negara ni, bisnes dia saman menyaman.

kalau macam tu, siapa taknak bisnes macam nei, dan kalau boleh kaya cepat, siapa taknak saman banyak-banyak, tapi yang malangnya rakyat juga yang kene saman tu... kadangx2 atas kesalahan bawak 65km/h dekat laluan had limit 60km/h je pun....

Dapat RM500 ramai yang suka, dapat saman AES suka tak agak-agak?



Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok.... 
 
AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini

Share this article :

+ comments + 1 comments

Tanpa Nama
16 Oktober 2012 9:08 PG

Lagi jam dan banyak xcdent la pasni...
balik kampung time raya akn jam dr KL smpi umah la...

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit