Laporan Audit Buktikan Islam Pulau Pinang Tidak Ditindas

| comments

Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAIPP) mencatat peningkatan dalam pemarkahan, dari 71.8 peratus pada 2007 kepada 91.7 peratus pada 2011.

MAIPP mengambil langkah proaktif meningkatkan prestasi pengurusan kewangan dengan memperoleh markah tahap cemerlang,” Laporan Ketua Audit Negara dipetik.

Ini berikutan berdasarkan pemeriksaan audit secara mengejut Jabatan Audit Negara Pulau Pinang pada 2011 di 17 jabatan/pejabat negeri Pulau Pinang.

Laporan itu turut memuji prestasi pengurusan kewangan di peringkat jabatan dan agensi negeri berkenaan.

Sejumlah RM557.25 juta peruntukan diluluskan dalam tempoh lima tahun untuk melaksanakan 2,489 projek pembangunan yang dikenal pasti.

“Prestasi pelaksanaan projek pembangunan di bawah Rancangan Malaysia Ke-10 yang dibiayai kerajaan negeri, sangat baik.

“Sebanyak 2,455 projek atau 98.6 peratus daripada 2,489 projek yang dirancang berjaya disiapkan,” laporan berkenaan, dipetik.


Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok....
AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini

Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit