Isu Gambar, Sabotaj Atau Ingin Sampaikan Sesuatu Pada Pembaca?

| comments

Isu gambar yang dipercayai sudah diedit untuk menggambarkan ramai memberi sokongan kepada najib dikatakan kemungkinan telah disabotaj. 

Bernama yang katanya telah menjalankan siasatan awal berhubung dakwaan satu daripada gambarnya baru-baru ini telah dibega akan menjalankan siasatan untuk menentukan motif individu terbabit dan sama ada wujud elemen sabotaj.

 Betul ke gambar tu telah disabotaj?, kita tidak boleh nafikan taktik "menindan gambar" seperti ini seringkali digunakan untuk memberi "persepsi" bagus seseorang pemimpin kepada orang ramai. bukankah peranan media selain menyebar informasi bertindak menaik dan menjatuhkan imej seseorang individu?

Apakah terdapat kemungkinkah gambar itu telah diubahsuai dalam keadaan terburu-buru sehingga editor sendiri pun terlepas pandang kesilapan itu.. kalau nak siasat siapa yang sabotaj, jangan siasat 1 individu saje, mungkin pihak atas pun terlibat sama. 

Biasalah, dalam keadaan umno semakin rebah , mungkin ramai wartawan dan pihak atasan mahu beralih arah.. mereka pun sudah takut duduk atas kapal yang makin karam, muak dengan politik carca marba didikan umno di negara ini. 

Cuma kalau ini satu sabotaj, memang berani individu tersebut kerana mahu rakyat celik terhadap kepincangan media, dan sudah pasti ada mesej yang dia mahu sampaikan.

Sabotaj atau tidak itu tak penting sebenarnya, apa yang lebih penting ialah rakyat harus tahu, tidak semua yang dilaporkan media benar, kita baca dan nilai sendiri. Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok.... 
 
AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini

Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit