Tipu Rakyat, Sekarang Rakyat Tipu Umno

| comments

KONGSI PENGALAMAN BERSIH 3.0 , URAT JANTUNG UMNO RAKYAT SENTAP Kongsi pengalaman BERSIH 3.0 anda di blog tukanglawan, emailkan cerita anda dan gambar juga video ke infotukanglawan@gmail.com, nanti tukanglawan siarkan.... kita kongsi..

Ni ada kisah menarik, bagaimana sebelum ni kita tahu, umno pakai duit rakyat kencing sana sini.

umno dok sibuk bagi duit BR1M dah kelentong rakyat, kononnya umno itu baik, macam mana nak kata baik, kalau dok bagi orang RM500 guna duit rakyat, lepas tu kata pada rakyat tu duit umno bagi?, kah..kah..kah.. Duit rosmah la tu.

Kan Dah kata dah sebelum ni, kalau diorang bagi ambik je, tu duit korang, bukan duit umno, nak sangat pancing undi last-last kene jerat sendiri.

Tiga penerima BR1M di Chicha Tinggi dekat sini menggunakan sebahagian wang bantuan tersebut bagi membeli lembu untuk mengadakan majlis kesyukuran menyertai PAS.

Diulangi, guna duit yang umno dok sibuk pancing undi buat majlis kesyukuran untuk sertai PAS, bukan sertai umno tau.

Pengasas Umno cawangan Kampung Rengas Chicha Tinggi sendiri mengakui perkara tu, Awang Ismail, 55 atau lebih dikenali sebagai Che Seman mengakui dua isterinya dan adiknya, Zakaria yang merupakan Ketua Umno Cawangan Kampung Rengas mendapat wang BR1M dan telah menggunakan wang tersebut bagi membeli lembu buat kenduri "jom sertai PAS"

Pada ceramah tersebut Che Seman mewakili ahli keluarga dan rakan-rakan menyerah 152 borang menyertai PAS kepada Timbalan Pesuruhanjaya PAS Kelantan, Datuk Mohd Amar Abdullah.

Nah, ambik kau umno, ni buktikan, bagi la apa pun kami sapu, sebab umno dah puas kaut harta dalam negara di di luar negara. korang bagi kami ambik, tapi nak pancing-pancing nei susah cikit la, lagi pun tu bukan duit umno pun.. kah..kah..kah...Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan Facebook Page Untuk berita terkini
Anda boleh menyalin artikel yang disiarkan tanpa halangan, sila letakkan link blog "tukanglawan jika sudi, semoga maklumat dan informasi dapat disampaikan kepada semua . Anda juga digalakkan share artikel ini di Facebook, twitter, forum atau apa juga medium sebaran. jika ada saranan dan pendapat, e-mailkan ke infotukanglawan@gmail.com , silakanlah juga tinggalkan komen anda dibawah

. .
Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit