Nasharuddin Mat Isa Betul-Betul Mahu Keluar PAS

| comments

Bekas timbalan presiden PAS, si Nasharuddin mat isa yang beberapa ketika dulu tersiar gambarnya bersama najib di sebuah negara arab buat kenyataan-kenyataan yang menggambarkan dia lebih senang bersama umno.

nasharuddin yang diketahui antara bekas pemimpin pas yang berusaha menjayakan penggabungan antara PAS dan umno  bagi mewujudkan kerajaan perpaduan semalam mengeluarkan beberapa kenyataan yang mengambarkan dia seperti sangat mahu sangat disingkir dari PAS.

Sila lihat beberapa isu yang dimainkan oleh nasharuddin dibawah.


 


Isu kenduri Mega Melaka.


Bukankah dalam isu diatas, jika benar nasharuddin mahu bersifat adil dia seharusnya menasihati ketua menteri Melaka itu supaya tidak terlalu membazir, bukankah agama islam menganjurkan kesederhanaan atau "wasatiah" yang sering dilaung-laungkan oleh najib?.

Penganjuran ma
jlis seperti ini yang dibuat besar-besaran dikuatiri akan menimbulkan perasaan riak, apatah lagi majlis perkahwinan tersebut di iktiraf sebagai yang terbesar, mungkinkah majlis sebesar itu dibuat untuk sengaja mendapat "pengiktirafan" dari Malaysia Book of Record.?

Dan seperkara yang kita juga perlu ingat majlis ini dicemari kontrovesi, apakah pegawai awam terlibat dalam perkahwinan anak ketua menteri ini, jika ia, apakah balasan yang dijanjikan kepada pegawai awam itu?

Tetapi kerana nasharud
din sudah mula cenderung pada umno, dia mahu menggambarkan perkahwinan besar-besaran itu OK,

 

Isu Kerjasama Islam dan bukan islam dalam pakatan.


Apa motif Nasharuddin bercakap begitu, benarkah Islam tidak pernah menang tanpa dibantu orang bukan islam, nasharuddin sendiri tidak berani mengakui kenyataan itu keluar dari mulutnya, tetapi nasharuddin berkata ianya jawapan dari pertanyaannya terhadap seorang pemimpin PAS lain.

Nasharuddin tidak berani menyatakan siapa pemimpin itu, mungkinkah pemimpin itu ialah hassan ali. yang hari ini terdesak mahu perjuangkan melayu selepas kecewa tidak menjadi menteri besar selangor?

Nasharuddin jangan main isu agama dan kaum disini untuk menjejaskan keharmonian yang terjalin antara islam dan bukan islam dalam Pakatan Rakyat.
Isu Doa negara Kristian.


Nasharuddin mengguna ulang strategi yang dipakai oleh umno bertahun lamanya, isu agama, kaum dan raja adalah isu-isu yang digunakan bila pilihanraya sangat hampir.

Nasharuddin cuba menimbulkan syakwasangka antara satu sama lain, juga menimbulkan dan ketakutan khasnya kepada orang melayu yang sangat sensetif dalam hal agama ini.

Benar memang ada satu perhimpunan besar-besar di sarawak bersempena hari Malaysia kalau tak silap "tukanglawan", tapi tiada bukti doa seperti yang diperkatakan itu dibuat.

Siapa sahaja boleh menuduh tanpa bukti, namun kita pula jangan mudah tertipu dengan cakap-cakap "batu api " yang boleh menimbulkan perbalahan besar.

Rata-rata kawan "tukanglawan" yang bukan beragama islam akur dengan ketetapan agama rasmi negara ini adalah agama islam, jadi hentikan mainan kotor seperti ini.

nasharuddin cuba mengulang skrip "gereja besar bukit jalil" menuduh pakatan terlibat padahal setelah dibongkar nyata ia kerja bn.


Nasharuddin yang mahu mengikut jejak langkah hassan ali ini sukar mahu keluar dari PAS kerana sudah ber"bai ah" tetapi akan guna pelbagai cara untuk dipecat, jadi "tukanglawan" sarankan supaya dia tidak dipecat, simpan sahaja sampai nasharuddin ini beku dan diam dengan sendirinya.

Kali ini, "tukanglawan" lihat nasharuddin benar-benar berusaha untuk keluar dari PAS.


Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok.... 
 
AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini

Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit