Kerajaan Tersepit, Pemandu Teksi Buat Ancaman

| comments

Satu kumpulan pemandu teksi yang menggelar diri mereka sebagai NGO Tuntutan Pemandu Teksi Malaysia (TEKSI) mengancam untuk berkempen bagi Pakatan Rakyat sekiranya kerajaan tidak memenuhi 15 tuntutan mereka.

Presidennya, Mohd Ridzwan Mohd Daud berkata kerajaan perlu lebih cakna dengan kebajikan pemandu teksi. 

Beliau mahu kerajaan memberikan permit teksi individu kepada pemandu, bertindak terhadap pendatang asing yang memandu teksi dan menghapuskan sewa teksi pada hari Ahad dan hari kelepasan am.

"Kami mahu kerajaan pertimbangkan bahawa walaupun jumlah pemandu teksi sedikit, katakan 50,000 orang, setiap pemandu teksi akan membawa sekurang-kurangnya 20 penumpang sehari.

"Bagaimana jika duta pelancongan (pemandu teksi) ini menjadi duta Pakatan semasa tempoh kempen pilihan raya?

"50,000 pemandu teksi membawa 20 orang penumpang sehari bermakna satu juta orang (pengundi). Apa-apa pun boleh berlaku dalam tempoh kempen selama dua minggu," kata Ridzwan pada sidang media di pusat operasi PKR untuk parlimen Ampang.


 

Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok.... 
 
AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini

Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit