Kedah, Kedudukan Kewangan Memuaskan.

| comments

Kedudukan dan pengurusan kewangan kerajaan Kedah secara keseluruhannya memuaskan.

Mengikut Laporan Ketua Audit Negara, pada 2011, baki Kumpulan Wang Disatukan berjumlah RM252.36 juta berbanding RM328.28 juta pada 2010.

Peningkatan hasil pada 2011 berjumlah RM20.52 juta bersamaan 4.5 peratus berbanding peningkatan belanja mengurus RM40.63 juta (9.4 peratus).

Semakan terhadap pengurusan kewangan jabatan/agensi negeri Kedah berdasarkan Indeks Akauntabiliti pada 2011 mendapati tiga jabatan/agensi negeri di tahap sangat baik.

Sebanyak 12 lagi berada di tahap baik dan dua lain berada di tahap memuaskan.

Berbanding 2010, sebanyak 17 jabatan/agensi diaudit dengan empat jabatan/ agensi mendapat tahap sangat baik, 12 (baik) dan satu (memuaskan).Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok.... 

 
AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini

Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit