Lagi Pemimpin Sabah Sertai Pakatan, umno Hampir Pasti Akan Kalah.

| comments

Sabah semakin dalam gengaman Pakatan Rakyat, nampaknya semakin ramai pemimpin dan tokoh korporat dari negeri dibawah bayu itu sudah meninggalkan  BN dan menyatakan sokongan secara terbuka kepada Pakatan Rakyat.

 Terbaru, Tokoh koporat Sabah, Datuk Dr Richard Sakian Gunting mengisytihar keluar BN dan menyertai Angkatan Perubahan Sabah (APS).

Selain tu empat pemimpin BN termasuk bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) turut sama meninggalkan bn yang sudah berpuluh tahun memeras hasil bumi Sabah.

Dan sudah pastilah pemimpin besar dari Sabah ini  membawa ribuan penyokong yang terdiri dari  ahli umno dan PBS meninggalkan kapal hampir karam itu.

Kemasukkan Richard dibuat dihadapan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan disaksikan ribuan rakyat di Jalan Assam, Lahad Datu.
 
Richard dari keturunan Murut itu pernah menjadi Ahli Lembaga Pengarah di Lembaga Koko Malaysia, Universiti Malaysia Sabah (UMS), Institut Pembangunan Sabah dan Ahli Majlis Perbandaran Nabawan, beliau kini Pengurus Besar Koperasi Pembangunan Desa, sebuah syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

Tidak cukup dengan itu Bekas Adun Lahad Datu, Mohamadin Ketapi, juga bekas Ketua PBS Bahagian Silam dan pembantu Menteri Luar Bandar Sabah, Mohamadin Ketapi, juga bekas Pengerusi Tetap Umno Bahagian Silam, Datu Halun Datu Abdul Karim; Ketua Umno Cawangan Sri Dewi Lahad Datu, Onga Langadai dan bekas Ketua PBS Tunku, Bolongan Panasi  juga buat bn makin parah di Sabah apabila juga telah keluar parti.

Nampaknya umno Sabah akan berkubur tak lama lagi, puak umno sibuk sangat menyerang selangor, mereka terlupa perihal Sabah, semoga mereka dapat terima hakikat bila Sabah kalah nanti.. kah..kah..kah


Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok....
AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini

Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit