Iklan Solat Yang Tak Ada Di Malaysia.

| comments

Diorang kata negara ini negara islam, kata umno mereka tu lah penegak negara Islam, tapi tak terfikirkah stesyen TV dan tak mahu ke umno guna kuasa yang mereka peganguntuk mewajibkan stesyen TV menhasilkan iklan mengigatkan pentingnya solat.

Nampaknya stesyen TV sekarang lebih mahu mempromosikan K-pop yang dipelopori umno semenjak himpunan belia yang mengimport artis k-pop dari luar negara. kah.kah.kah.

Mana tanggungjawab stesyen TV menegakkan syiar Islam dalam negara yang kononnya islam nei, yang ada cuma Azan sekejap sebelum disambung dengan rancangan joget-joget dan nyanyi-nyanyi, tak lupa dengan drama yang kebanyakkannya cuma fatamorgana.

Kalau waktu berita, masuk waktu solat, yang ada cuma peringatan masuk waktu. takde pun iklan macam kat bawah.Kalau boleh, stesyen TV buat la iklan macam ni, kurang-kurang dapat pahala, ramaja pun tertarik untuk bersolat. betul tak?

Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tontong Koleksi video ceramah disini

. .
Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit