ZAHID HAMIDI DAN SEJARAH BERSAMA ANWAR IBRAHIM

| comments



Bukannya orang tidak tahu yang Zahid protege Anwar dan Anwar adalah protege Zahid ketika berada dalam UMNO dan kabinet dahulu.

Sejarah jelas bahawa Zahid dahulu pernah ditangkap di bawah ISA dek kerana menyuarakan kritikan terhadap kronisme dan nepotisme di zaman Dr. Mahathir dahulu. Zahid sebenarnya menyuarakan kritikan tersebut bagi pihak 'boss'nya ; Anwar Ibrahim.

Bukan orang tidak tahu bahawa Zahid tidak akan melalak tanpa sebab. 

Ramai yang pelik apabila Zahid kini seolah hilang akal apabila kebanyakan hal yang dicakapkannya merapu dan tak masuk akal. Contohnya , soal negara ini bukan bapak Anwar punya la, EO tiada rumah MP masuk penjenayah la, Akta Hasutan tiada hak Melayu dikritik la. 

Macam-macam yang dicakapkan hanya merapu. Macam tin kosong.


Ada yang berpandangan tindakan Zahid ini ada kaitannya dengan pemilihan UMNO yang bakal diadakan tidak lama lagi.

Zahid ingin dilihat seperti seorang Hero Melayu tulen apabila berjuang bermati-matian demi negaranya. Maka, mungkin difikirannya mudah jalannya nanti untuk melawan orang nombor dua dalam UMNO ; Muhyiddin Yassin.

Zahid memang terkenal seorang yang suka melalak apabila mempunya sebab atau 'political interest'nya sahaja. Kalau tak percaya mungkin boleh tanya mentornya , Anwar?

Apa-apa pun kita tengok la nanti.










Ehh korang, Jom join Forum AIC kat sini.. ada live chat, games, boleh lihat gambar aktiviti, kenal kawan-kawan baru, wah seronok tau. klik sini ok....
AWAS# Sebarang komen yang anda tulis dibawah memungkinkan penulis blog ini dipenjara kerana tidak menasihati anda supaya jangan mengeluarkan sebarang komen, walau bagaimana pun, mengikut konsep hak asasi manusia yang diguna pakai, manusia itu mempunyai hak dan kebebasan untuk bersuara dan menyatakan pendapat, sebarang komen dari anda dialu-alukan oleh penulis blog. Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan dan like Facebook Page dibawah Untuk berita terkini, Jom Tonton Koleksi video ceramah disini, atau berhibur dengan TV Online disini

Share this article :

Catat Komen

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit