Katak itu meroyan lagi

| comments"Sebab saya terlalu aktif menganjurkan banyak program, kadang-kadang dalam skop yang besar, terdapat sesetengah orang yang cemburu terhadap saya" kata Ibrahim ali dalam satu sidang media bersama dengan stesen TV internet - eTV - minggu lalu.

Mati -mati mempertahankan cadangannya untuk memperkenalkan Anugerah Kepimpinan Ibrahim Ali di Universiti Teknologi Mara (UiTM), beliau menganggap kritikan itu sebagai "memalukan" dan "tak ada kelas"

"Apa yang mereka membebel ni? Anugerah ini adalah dari saya. Saya derma duit saya untuk diberikan kepada mana-mana pelajar yang berwibawa, jadi apa masalahnya?

Mungkin masalah utama yang menyebabkan orang tidak mahukan anugerah ini adalah kerana ibrahim ali seolah -oleh mahu mempopularkan diri sendiri.

"Saya tidak mahu jadi popular tetapi itulah yang terjadi, maka saya jadi mangsa cemburu," katanya sambil menambah bahawa beliau selama ini tidak pernah didakwa atas tuduhan rasuah, skandal seks dan moral", katanya lagi

"Sekiranya mereka tidak suka, mereka buat anugerah sendirilah. Kerana semua ini adalah disebabkan cemburu. Awak boleh lihat, semua (kritikan) ini adalah dari PAS dan pembangkang dan (mereka ini) memalukan, tak ada kelas," katanya dengan berang.

Namun ibrahim ali rupanya seorang melayu yang mudah terlupa, apakah kelas jika memberikan anugerah yang diletak nama sendiri, bukan kah itu namanya publisiti murahan, dan sebab itu ramai yang tidak suka,


@TUKANGLAWAN Nasihatkan katak ini duduk diam, jangan bukak mulut lagi .


"Umno dan be-End Makin terdesak dan mengarut, polis dipergunakan untuk kekalkan kuasa mereka"

Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit