RON97 - Paklah RM2.70, Najib RM2.90 , Lagi Mahal Rupanya

| comments

Seingat "tukanglawan" Paklah diserang hebat pada 2008 kerana menaikkan secara mendadak harga petrol RON97, harga petrol ketika itu dilihat terlalu tinggi iaitu RM2.70 seliter, kesilapan itu telah membuatkan rakyat marah. tapi bijak dan liciknya najib ini, berkuatkuasa hari ini, harga petrol gred RON97 akan naik 10 sen meningkat kepada RM2.90 seliter. iaitu 20 sen lebih dari harga tertinggi zaman paklah.

Tapi kenapa tidak ada orang bising, kerana najib lebih bijak menipu rakyat, utusan hanya menyiarkan berita kenaikan harga RON97 lebih kurang 1 jam sebelum lewat malam, jadi waktu itu rakyat sudah ramai yang tidur, esok pagi mereka isi minyak tapi tidak perasan kenaikan itu.

Kenaikan juga tidak diumumkan sendiri Najib, kerana najib tidak mahu popularitinya semakin menurun, menteri juga duduk diam sehingga benda ini nanti jadi panas, hanya Presiden Persatuan Peniaga Petrol Malaysia, Abdul Wahid Bidin tampil mengkambing hityamkan diri mengesahkan kenaikan ini.

Bijak tak Najib, atau kenaikan ini sudah diterima ramai rakyat kerana tindakan  menaikkan berkali-kali petrol RON97 dalam kadar sedikit, sehingga kita tidak sedar harga RON97 zaman najib lebih mahal berbanding zaman Paklah.

Hebat memang hebat, nasihat Apco kepada Barisan Nasional  berjaya membuatkan rakyat tertipu. dan rakyat tidak sedar pun perkara ini,

Tak apalah, Rakyat malaysia ini sangat "Slow", atau sudah kaya sangat agaknya,jika di indonesia rakyat sudah bangun dan tuntut harga minyak diturunkan sehingga kerajaan negara itu takut dengan gelombang kebangkitan rakyat, namun di negara ini, rakyat takut untuk bersuara.
 
Walaupun tak ramai antara kita yang guna RON97, jangan lupa kenaikan harga minyak akan dimanupulasi pihak tertentu untuk naikkan harga barangan dan makanan, cuma "tukanglawan" terfikir, selepas minyak harga apa pula yang akan dinaikkan.

Umno BN beri RM500 pada rakyat, kemudian Roadblok bersepah-sepah, saman sana saman sini, tak cukup, harga minyak pula dinaikkan, semua untuk dana memenangkan BN pada PRU 13 nanti. saat ini lah teringat pula "tukanglawan" dengan janji Pakatan Rakyat yang mahu turunkan harga minyak jika mereka diberi mandat memerintah selepas PRU13 nanti.

BACA SINI PENIPUAN HARGA RON95 dan RON97

Anda boleh menyalin artikel yang disiarkan tanpa halangan, sila letakkan link blog "tukanglawan jika sudi, semoga maklumat dan informasi dapat disampaikan kepada semua . Anda juga digalakkan share artikel ini di Facebook, twitter, forum atau apa juga medium sebaran. jika ada saranan dan pendapat, e-mailkan ke infotukanglawan@gmail.com , silakanlah juga tinggalkan komen anda dibawah

. .
Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit