BN Buat Komik Hina Beng Hock Pulak

| comments

Umno juara fitnah, tak lekang fitnah daru umno, sebab dengan bermain fitnah la umno masih boleh terus berkuasa, sepengetahuan "tukanglawan" umno setakat hari ini sudah menghasilkan 4 komik yang berunsur fitnah dan jilat sebelah.

Yang pertama, kalau tak silap "tukanglawan" komik 16 muka surat yg guna logo raja lawak, tapi didalam itu terdapat komik yang memfitnah Anwar Ibrahim, yang kedua komik transformasi, pelukis komik itu pasti mendapat bayaran tinggi kerana membodek najib, umno gunakan komik itu untuk berkempen pada budak sekolah.

Ketika mereka mengeluarkan komik besar-besaran untuk agihan di himpunan Lynas di kuantan tempoh hari, komik nipis itu dibuat dalam keadaan terdesak untuk sambung nyawa umno, malah yang terbaru satu lagi komik dihasilkan, tapi kali ini memang menunjukkan umno itu hanya untuk orang bodoh saja.

Exco Selangor Ean Yong Hian Wah mendakwa satu "komik fitnah" berkaitan bekas pembantunya Teoh Beng Hock yang meninggal dunia secara kontroversi kini beredar di pelbagai tempat di Selangor, terutamanya Seri Kembangan.

Komik 20 halaman dalam bahasa Mandarin dan Inggeris itu antaranya memburuk-burukkan imej mendiang dan pemimpin Pakatan Rakyat dan mengandungi kisah kematiannya yang diputarbelit.

"Ini merupakan satu lagi projek politik kotor yang dimainkan oleh pihak tertentu sebelum pilihan raya ke-13 untuk menjatuhkan maruah Teoh Beng Hock dan nama baik peminpin Pakatan," katanya.

Dalam kenyataannya hari ini, Ean Yong juga berkata, komik itu melanggar Akta Pencetakan dan Penerbitan 1984 kerana tidak meletakkan nama penerbitnya bersama.

"Jikalau apa yang terkandung dalam buku ini adalah benar, mengapa pihak penerbitan buku ini tidak berani untuk mendedahkan diri?" soalnya.

Biasa lah, umno memang suka guna cara begitu, tiada benda lain mereka boleh buat, modal yang ada diguna bayar pelukis murah maruah untuk tabur fitnah dan lukis karekter untuk jatuhkan musuh politik, tapi bila ajak berdebat demi kepentingan rakyat, tak berani, sampai demam -demma najib dibuatnya,.

Sudah-sudah la politik murahan cara begitu, nak bagi negara hancur ke, Umno kalau berani bertarung lah di gelanggang sama rata, bukan berlagak kuat tayangx2 keris tapi bapok...

Terfikir "tukanglawan" pegang keris tak semestinya jantan, jangan cemar simbol keris itu sebagai senjata warisan orang melayu dengan sikap pondan.... errr ...dengaar ada menteri pondan kan.. yang lelaki minat lelaki, yang perempuan macam jantan.


Jom Follow Twitter "tukanglawan" dan Facebook Page Untuk berita terkini
Anda boleh menyalin artikel yang disiarkan tanpa halangan, sila letakkan link blog "tukanglawan jika sudi, semoga maklumat dan informasi dapat disampaikan kepada semua . Anda juga digalakkan share artikel ini di Facebook, twitter, forum atau apa juga medium sebaran. jika ada saranan dan pendapat, e-mailkan ke infotukanglawan@gmail.com , silakanlah juga tinggalkan komen anda dibawah

. .
Share this article :

Catat Ulasan

Sila berikan komen anda dengan sopan.

 
Support : Copyright © 2011. "tukanglawan" - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger. Stats by Feedjit